Kuvien ja videoiden esittäminen

Tällä keskustelualueella on tarkoitus käsitellä vain tarkka-ammuntaan liittyviä yleisiä asioita. Asiattomat viestit poistetaan.
Post Reply
JRu
Chairborne rating
Chairborne rating
Posts: 1076
Joined: Wed Nov 16, 2005 12:33 am

Kuvien ja videoiden esittäminen

Post by JRu » Sun Nov 16, 2008 8:35 am

Ohessa ohjeet kuvien ja videoiden esittämiselle foorumilla:

Kuva- ja videotiedostoja ei ladata foorumin palvelimelle ( ei tiedostoliitteitä! ) vaan käyttäjät järjestävät ne itse nettiin. Kuvia varten on olemassa ilmaispalveluita kuten Photobucket tai Imageshack. Videot voi ladata YouTubeen tai Google Videoon. Foorumille laitetaan vain linkki netissä olevaan kuvaan tai videoon.

( ohjeessa ww.nettiosoite.com on kuvitteellinen esimerkin vuoksi keksitty osoite. Allaolevien linkkien ei ole siis tarkoituskaan toimia. )

VIDEON POSTAUS:

Viestin tekstissä

ww.nettiosoite.com/video

korvautuu linkillä videon osoitteeseen. Videon voi myös liittää viestiin

[youtube]ww.nettiosoite.com/video[/youtube]

Tällöin videolinkki ei aukea erilliseen ikkunaan vaan pyörii suoraan viestissä sille varatussa tilassa.

KUVIEN POSTAUS:

Viestin tekstissä

[img]ww.nettiosoite.com/kuva.jpg[/img]

korvautuu kuvalla suoraan viestissä. Kuvan voi myös liittää linkkinä ja ns. postimerkkiversiona. Postimerkkiversio on siis pienennetty versio kuvasta, yleensä kuvasivustot tekevät nämä automaattisesti. Postimerkkejä suositellaan erittäin isoja kuvia postattaessa. Tällöin viestiketju latautuu nopeammin ja viestien teksti ei venähdä ruudun yli, kuten käy kun foorumi skaalaa kaikki viestit yhtä leveiksi kuin viestiketjun levein viesti. Isoja kuvia foorumisofta ei voi tietenkään rivittää kuten tekstiä joten leveät kuvat levittävät koko viestiketjun.

Postimerkin avulla linkitys tapahtuu tekemällä sisäkkäiset url - ja img - tagit siten että ulompana on linkki isoon kuvaan ja sisempänä on pikkukuvan osoite img- tagien välissä. Siis, url auki ja osoite hakasulkujen sisään , sitten [img]postimerkkiversio[/img] , sitten lopuksi url kiinni . Eli:

[img]ww.nettiosoite.com/pikkukuva.jpg[/img]

Foorumilla ei ole mitään kiveen hakattua resoluutio- tai tiedostokokorajoitusta mutta käytetään tervettä järkeä. Jos keskustelun sekaan lataa kuvan näkyviin niin sen koko kannattaa pitää enintään 1000-1200 pikselin levyisenä ettei kapeakuvasuhteisilla tai pieniresoluutioisilla näytöillä teksti venähdä yli ruudun leveyden. Jos kuvia on paljon niin kannattaa harkita postimerkkien ja/tai linkkien käyttämistä jo pelkästään viestiketjun latautumisen nopeuttamiseksi. Yhteen viestiin ei myöskään kannata laittaa kymmeniä kuvia vaan ne kannattaa pilkkoa useampiin muutaman kuvan sisältäviin viesteihin, jotta osa kuvista menee keskustelussa toivottavasti useammalle sivulle ja latautuminen nopeutuu taas.

Jos perustaa uuden viestiketjun jossa käyttää poikkeuksellisen paljon kuvia ( 10+ ) tai isoja kuvia niin ketjun otsikkoon kannattaa laittaa joku vinkki [kuvia] [isoja kuvia] tms. että hitaimpien yhteyksien käyttäjät ( esim. kännykällä surffaavat ) voivat käyttää harkintaa avatako viestiketjua lainkaan.

Post Reply