Häyhä 2018 Tulokset ja palaute

Häyhä-kisat, Masters of Camouflage, yms.
Kaikki kilpailuihin liittyvä keskustelu käydään täällä.
Mecarenze
Posts: 4
Joined: Mon Nov 30, 2015 4:13 pm

Häyhä 2018 Tulokset ja palaute

Post by Mecarenze » Sun Apr 22, 2018 3:19 pm

Tervehdys!

Ensinnäkin onnittelut kärkikolmikolle - mitallit on kyllä ansaittuja. Kiitokset niin kilpailijoille ja toimitsijoille ja Villelle joka kisanjohtajana toi sellaista Vähäpassin klaanille ominaista tervettä malttia ja valttia touhuun.

Pyytäisin niin toimitsijoita kun kilpailijoita pistämään tähän risut ja ruusut stageista, yleisjärjestelyistä sekä muista - saadaan oppia lisää tähän maailmaan ja meidän puuhasteluumme. Palaute olisi enemmän kuin sata jänistä.

Enemmän kuin paljon kiinnostaa myös tietää miten kilpailijoilla meni staget, mikä toimi ja mikä ei omassa suorituksessa ja stagella ylipäätänsä.

Minä julkaisen tuomarikortit tässä kunhan ensin opettelen käyttämään näitä tietokone-juhaneita.

Ratamesu Valtsu
Last edited by Mecarenze on Mon Apr 23, 2018 10:47 am, edited 1 time in total.
"Make love loudly - make war silently"
Sniper SOP

Arctic Snipers Ry
Facebook Arctic Snipers Public
Instagram @arcticsnipersfinland

SO
Site Admin
Posts: 2478
Joined: Sun Sep 19, 2004 3:21 pm
Contact:

Re: Häyhä 2018 Palaute

Post by SO » Mon Apr 23, 2018 5:18 am

Tulokset?

User avatar
JoPo
Site Admin
Posts: 689
Joined: Wed May 06, 2009 2:22 pm
Contact:

Re: Häyhä 2018 Palaute

Post by JoPo » Mon Apr 23, 2018 10:08 am

Sihteerikkö kiittää ja kumartaa ja pahoittelee, ettei ennen poislähtöä Rovajärveltä ehtinyt laittaa tuloksia nettiin. Nyt on pieni jetlaaki, koko yö ajettu melkeen Suomi läpi (Rovajärvi - Espoo), mutta tässä nämä nyt ovat.

1. Tommi Koskilahti - Santeri Vääriskoski - Artturi Liedes (5105 pistettä)
2. Jari Hakulinen - Heikki Jounela - Sami Saarinen (5035 pistettä)
3. Jani Majander - Markku Uusi-Rasi - Antero Kuusisto (4890 pistettä)

Onnittelut vielä kerran voittajille ja kiitokset kaikille muille mukana olleille. Aivan mahtava kisa!!!
Attachments
Hayha2018_Tulostaulu_final.pdf
(58.84 KiB) Downloaded 362 times

User avatar
VilleV
Chairborne rating
Chairborne rating
Posts: 501
Joined: Sun Apr 10, 2011 10:45 am

Re: Häyhä 2018 Tulokset ja palaute

Post by VilleV » Mon Apr 23, 2018 10:56 am

Oli kovaa settiä, kiitos kaikille. Laitellaanpa ne ajatukset tänne kuten ratamestari ilmoitti.

Ville
Arctic Snipers Ry
Facebook Arctic Snipers Public
Instagram @arcticsnipersfinland

Hietala
Posts: 124
Joined: Wed Sep 23, 2015 5:57 pm

Re: Häyhä 2018 Tulokset ja palaute

Post by Hietala » Mon Apr 23, 2018 5:47 pm

Näin kisojen toimitsijana ja siinä hommassa "keltanokkana" olin yllättynyt siitä, kuinka paljon sain tietoa lajista sekä omien havaintojen, että myöskin stagekavereiden välityksellä. Kokemus on todellakin satsauksen arvoinen, joka vinkkinä lajista kiinnostuneille. Kisoja ei ole ilman kilpailijoita, mutta ei ainakaan ilman toimitsijoita.

Suoritusasjat venyivät yllättävän pitkiksi, mm. stage 2 kestoa ei varmasti kukaanvoinut kuvitella niin vaativaksi ajan suhteen. Talviolosuhteet aiheuttivat omat ongelmansa. Venymisestä oli omat seurauksensa, jota korjattiin tietenkin sillä keinoin, kuin se vain oli mahdollista. Olisiko ollut muuta keinoa, en tiedä. Kertokoon joku joka toisen keinon tietää. Talvielementin vaikutus tulee säilyttää ja viedä tulevaisuuteen seuraavalle talvikisalle. Toivottavasti sellainen tulee, kuuluuhan talvi Suomen olosuhteisiin n. 11 kk vuodesta.

Ei mulla muuta tule mieleen, vaikka kuinka potkii. Kiitos hyvästä kokemuksesta!

Mecarenze
Posts: 4
Joined: Mon Nov 30, 2015 4:13 pm

Re: Häyhä 2018 Tulokset ja palaute

Post by Mecarenze » Tue Apr 24, 2018 7:28 am

Stagetuomarikortit ja selosteet lauantain stageille 3-10 löytyvät täältä:

https://drive.google.com/open?id=1zlPce ... HMObsjIb-f

Ne laiterikoista ja muista syistä tehdyt viilailut eivät näy ko. korteissa - käsiteltiin sunnuntaina protestiajan alussa.
"Make love loudly - make war silently"
Sniper SOP

Arctic Snipers Ry
Facebook Arctic Snipers Public
Instagram @arcticsnipersfinland

Höylä
Posts: 1
Joined: Tue Apr 24, 2018 7:48 am

Re: Häyhä 2018 Tulokset ja palaute

Post by Höylä » Tue Apr 24, 2018 8:51 am

Hei

Onnittelut voitokkaille kilpailijoille! Kiitokset kaikille järjestäjille, oli ilo olla mukana!

Tämän asian kanssa kilpailujohto varmasti paini pitkään ja hartaasti, mutta kirjailempa kuitenkin oman hengellisen tuotannon asian suhteen.

Henkilömäärä. Jätin PV;n ammunnanjohtaja kurssin väliin (keltainen lappu), kun halusin tulla tähän tapahtumaan. Joo eihän sitä kortilla sotaa käydä mutta tuotakin lisenssiä aina joskus tarvii. Hox Sotaherrat Laittakaa minun mappiin täppä että ei tästä ole vielä reservinkieltäytyjää kasvanu vaikka yhden kutsun skippas ja toisekseen teillähän on valta määrätä minut sellaiselle kursille niin sinne vaan. Asiaan... Me rakennettiin 2 stagea 3 miehellä, jossa olisi saanut olla 6 miestä. Onnistuihan se mutta saunassa ei tarvinu käydä kokoaikana ja ei sen takia etteikö paita olisi parhaimmillaan kastunut vaan kun ei ehtinyt. Puitteet on kunnossa, mestat on suomenparhaat ja osaavaa henkilöstöä... Ymmärränhän minä, kun valtio on taloudellisesti rajoittunut (eriasia kuin köyhä) ja taloudellisesti rajoittuneena pysyy niin henkilöstöä ei saada sitoutettua harjoitukseen keltaisella saati valkoisella lapulla. Ratkaisun avaimia esimerkiksi: Markkinointi tapahtumasta, sinne tulee ne mohikaanit että hommat pyörii. Ajoitus siten että viimehetken poisjäännit ei sotke kuviota (rastien suunnittelu useita kuukausia ennen kisoja?). Riittävän leveä reservi, kun liian kanssa on aina pärjätty.

Minusta kisat oli onnistuneet, oikein mugavaa oli kaikkiaan ja olihan se nyt AMERIIKKAAA kun pääsi .50 cal tykillä survaseen. Hienosti NuHo näytti esimerkkiä niin oma kuski sai kans kerran elämässä kokemuksen!

Kohta maisteri saa minusta H19 kovan mohikaanin töihin tai sitte olen kisaamassa... Kiitos kaikille asiakkailleni! Kiitos JoPotin!
Enhän mä näistä hommista mitään tiedä. Mä oon jääkäri!

Pet
Posts: 30
Joined: Tue Nov 01, 2016 4:37 pm

Re: Häyhä 2018 Tulokset ja palaute

Post by Pet » Tue Apr 24, 2018 4:49 pm

Hei,

Ensikertalaisena tapahtumassa mukana ja tuomarointi puolella. Harmittavasti työnantaja laittoi samalle viikolle kurssille stadiin, mutta lauantaille pääsi autteleen ja selvästikin apua olisi kaipailtu jo edellisenä päivänä mies- tai naisvajeen vuoksi. Eli "kollegoiden" kuulemisen perusteella stagejen perustamiseen syytä varata reilummin aikaa ja näin talvikisassa jälkien poljetus jo päivää aiemmin voisi olla viisasta. Purkuhan sujui kohtuu mallikkaasti pientä sekoilua lukuunottamatta tavaroita luovuttaessa.

Itse tulin päivän myöhemmin kuin muut, niin oli kuiten yhdeltä yöltä paremmat yöunet vs. muut tuomarit, joilla osalla oli mennyt ilta-/yömyöhään ja sama lauantaina. Mahtoi pitkän matkalaisilla olla tuskaa pysyä hereillä, jos autolla liikenteessä. Ei ehkä noin paljon kannata riskeerata jatkossa. Kilpailijoille luonnollisesti tulee saada hivenen kisapainetta sopivalla fyysisellä rasitteella ja hitusen sekaan univajetta.

Ajatus harrastuksen pariin siirtymisestä on ollut korvan takana, kun keski- ja pitkän matkan ammuntaa tullut joku vuosi harjoitettua, niin kisaan osallistuminen tuomarointipuolelle avasi ns. ovea hieman enemmän raolleen harrastuksen suuntaan ja voin suositella kaikille toiminnasta kiinnostuneille. Madaltaa varmasti kynnystä ja lisää kiinnostusta. Ei olisi saanut tarjota mahdollisuutta ampua .50 ja .338 barreteilla, kun ei ole aiemmin ollut juurikaan kiinnostusta suurempiin kaliibereihin suuntaan, niin perhana... olihan se .338 mukava ampua. Toinen tuomari tarjoutui vielä tähystämään, niin saihan sitä janttereita muillekin matkoille kuin siihen 420 m:iin nurin .338:n ballistiikasta mitään tietämättä. Olisipa ollut mukava kokeilla yli kilsan matkoille, kun omalla torrakolla ei paljoa yli kilsan potku riitä.

Odottelua tuli lauantaina paikoin parikin tuntia, mutta en nyt tiiä oliko se välttämättä paha asia. Sai siinä aina hyvin tankkailtua ja jonku laakin reenattua odotellessa. Ampumateknisillä stageilla sai hyvän kuvan erilaisista tiimityöskentelyn tavoista ja kilpailijoiden toimintaa oli mukava seurailla. En muista tuliko missään vaiheessa muista stageista infoa millaisia oli suunnitteilla, mutta näin jälkeenpäinkin kuulisin mielellään niistä.

Kaiken kaikkiaan hyvät fiilikset jäi tapahtumasta. Täällä pohjoisen kisoissa varmaan jatkossakin mukana toiminnassa. Kiitos niin kisaorganisaatiolle kuin näiden parin stagen henkilöille vlopusta ja onnittelut kisan voittajille.

User avatar
JoPo
Site Admin
Posts: 689
Joined: Wed May 06, 2009 2:22 pm
Contact:

Re: Häyhä 2018 Tulokset ja palaute

Post by JoPo » Tue Apr 24, 2018 9:29 pm

Oltiin hyvissä ajoin paikalla jo torstai-aamuna, ajettiin Espoosta läpi yön melkeen läpi Suomenmaan. Muutama tunti kämpillä unta ja tulostoimisto pystyyn, hyvää aikaa tutustua paikkoihin ja ihmisiin.

Perjantaina tulivat muut toimitsijat, jonka jälkeen jokainen tarkisti oman stagensa ja näitä tarkistuksia ja muutoksia tehtiin pitkälle yöhön asti. Kaikki rastikuvaukset tulostettiin yöllä uudestaan, jotta ne olisivat aamulla valmiit. Monella jäi yöunet aika vähiin, mutta tuskin tätä olisi oikein muuten voitu tehdä. Kun kerran tehdään, tehdään se kunnolla. Missään kisassa, 9 vuotta mukana olleena, en näin tarkkoja rastikuvauksia karttoineen ole nähnyt!

Ratamestari Valtsulle nostan hattua, niin hienoa ja tarkkaa työtä hän teki koko kisan ajan. Yhtään väheksymättä kenenkään muunkaan työpanosta!! Sanoin jo paikan päällä, että hieman olisi Valtterin työtaakkaa voitu keventää, jos joku muu olisi hoitanut kuljetuspuolen. Nyt hän mm. tarkasti yksin la ja su kaikki tulokset, neuvoi ja opasti muita ja Virve huusi vähän väliä jostain kuljetusongelmasta tmv. Hänen mukaansa tässä ei ollut mitään ongelmaa, mutta mä olisin seonnut lopullisesti! Onneksi tää ei ollutkaan mun tehtävä 8)

Kaikki toimi valtavan hyvässä hengessä, en ainakaan kuullut kenenkään purnaavan mistään. Aikataulut jossain hieman petti, mutta onko missään kisassa pysytty sekunnilleen ajassa? Ei. Se on mahdotonta tämän tyylisissä kisoissa, vaikka sen kuinka hyvin organisoisi.

Summa summarum: Kiitos Ville hienosti organisoidusta kisasta ja iso kiitos isällesi, kisan vääpelille! Keittiöhenkilökuntaakaan unohtamatta, aivan loistotyypit. Kiitän nöyrästi myös saamastani Savotan rinkasta, aivan upea ”palkinto”, jolle todellakin löytyy käyttöä! Tuntuu vaan, että enemmänkin olisin voinut tehdä...

P.S. Höylä, ens kerralla nakitat paitajakelut mulle, jeesaan ihan mielelläni!

mur
Posts: 31
Joined: Thu May 02, 2013 11:32 am

Re: Häyhä 2018 Tulokset ja palaute

Post by mur » Wed Apr 25, 2018 6:16 am

Onnittelut voittajapartiolle, kova treeni kantaa hedelmää!

Lähdettiin kolmen hengen partion voimin oppimismielessä skabaamaan, kun etelässä ei liiaksi ole mahdollisuuksia treenailla talvista tarkka-ammuntatoimintaa. Jos tälläinen talvikisa saataisiin edes vaikka joka toinen vuosi järjestettyä niin se olisi komiata. Omalta partiolta perusvarma suoritus tavallisine pienine hölmöilyineen ja kolmas sija napsahti tällä kertaa.
Kaikenkaikkiaan kisa oli todella ammattimaisesti järjestetty ja rastit oli sidottu järkeviin tehtäväkuvauksiin. Tehtävät olivat sellaisia kuin mitä fiksu komppanianpäällikkö voisi tarkka-ampujille käskeä suomalaisessa toimintaympäristössä. Kilpailijankin näkökulmasta rastikuvaukset ja arvostelukortit näyttivät todella selkeiltä, selvästi oli nähty paljon vaivaa niiden eteen. Kiitoksia kaikille muillekin toimitsijoille, ison työn olitte tehneet!

Tässä omia ajatuksia rasteista mitä päällimmäisenä on jäänyt mieleen:

Stage 1: Ammunta suksilta
Partion voimin ammuntaa eri asennoista/matkoilta suksilla liikkuen. Aikapaine siirtymiin ja ammuntaan toi hyvän lisämausteen muuten simppeliin rastiin.

Stage 2: Tehtävärata hiihtäen
Mukava iltareippailu hiihtäen, matkan aikana varmasti jokainen huomasi onko omassa hiihtotaidossa / varusteiden sijoittelussa jotain petrattavaa. Reitti ei ollut mitenkään erityisen haastava, mutta luultavasti pientä kompurointia matkan aikana tuli itse kullekin, joka muistutti optiikan kolhuilta ja piipun lumelta suojaamisen tärkeydestä. Matkan aikana suoritettiin erilaisia tehtäviä, mm. oman sijainnin määritystä kartalta, tulenjohdon perustemppuja, kalustotunnistusta ja veden keittoa.
Ainoa miinus oli matkan arviointipaikan sijoitus reitin loppupäähän, jolloin kaikki eivät ehtineet sitä valoisalla suorittaa ja tehtävä nollattiin kaikilta. Myös pisteitä oli jaossa reitin suorittamisen nopeuden mukaan, niin tehtävärastien kannattaa olla sellaisia että omaa vuoroa ei olisi tarve odottaa, vaan rasti olisi mahdollista suorittaa vaikka paikalla olisi useampi partio ja nopeimmat pääsisivät tarvittaessa ohitse. Näin olikin poislukien matkan arviointi.
Oman paikan määrittäminen annetuissa virhemarginaaleissa oli yllättävän haastavaa, vaikka koko matkan pidimmekin tarkalla silmällä ympäristöä ja kulkusuuntaa kompassista. Aika ajoin kun merkkasi kartalle suurpiirteisen sijainnin, niin oli helpompi hahmottaa matka etenemistä. Hyvä muistutus paikkatietoisuuden säilyttämisestä siirtymien aikana.

Stage 3: Saukkomaa - Hyökkäys
Rasti oli tyypiltään sellainen että kolmen hengen partiolla oli paremmat edellytykset menestyä, sillä useampi silmäpari eri tähystyssuuntiin helpotti maalien havainnointia. Kahdestaan helposti keskittyy liikaa selkeimpiin kohteisiin ja jää huomaamatta sivustassa olevia maaleja. Hyvä rasti, sisälsi räväkkää tulenavausta, oman liikkumisen suojaamista yllättäviltä uhilta ja pidemmän matkan ammuntaa sivustasuojaus huomioiden. Viestivälineen käyttö mukana rastilla ja tilanneilmoitukset rastin edetessä.

Stage 4: Ampuma-asennot
Perusrasti eri ampuma-asennoista ja tilapäistukien käytöstä. Ei ihmeellisyyksiä.

Stage 5: Outovaara - Viivytys
Meidän partion osalta lauantain ensimmäinen rasti, kisamoodi ei ollut vielä aivan päällä ja aivot jumissa, joka näkyy myös rastilta saaduissa pisteissä. Rastissa oli useampi osio; kuvattiin taistelusta irtautumista, tuliylläkön järjestämistä irtautumisreitille ja toimintaa k-pisteellä, jossa joudutaan yllättäen tulen alle ja haavoittunut piti parsia kasaan. Pieniä erimielisyyksiä oli tuomaroinnin kanssa irtautumistavasta ensimmäiseltä tasalta ja kiristyssiteen pitävyyden tarkastamisesta tulen alla ollessa, mutta arvosteluperiaatteet ovat kaikille samat ja se on pääasia. Hyvä rasti, sopivasti eri elementtejä.

Stage 6: Pahavaara - Puolustus
Huolto tukee ja taistelee, eli rastin aiheena oli huoltojoukkueen puolustustaistelun tukeminen. Parit tuliasemat, pidempiä ja lyhyempiä ampumamatkoja. Bonuksena oli tulenjohto ensimmäisestä asemasta, joka oli sopivan haastava tehtävä. Ympärillä partio ampui kun lähimaaleja oli vielä näkyvissä ja rastihenkilöstö piti painetta yllä että tulikomento pitäisi saada nopeasti liikkeelle.
Maalin paikka oli aukealla rinteessä, jolloin maalin koordinaattien paikantaminen oli hankalaa sillä selviä maamerkkejä ei meinannut löytyä. Onneksi oma paikka oli helposti selvitettävissä, niin napapaikannuksella homma onnistui. Pientä haastetta aiheutti suunnan määritys maaliin, sillä juuri kriittisellä hetkellä ei ollut käsillä kuin astekompassi. Mutta onneksi partiokaverilla kaali leikkasi ja hän käytti koordinaattilevyn asteikkoa kompassin päällä suunnan muuttamiseksi asteista piiruiksi. Ensimmäisen tulikomennon jälkeen rastihenkilöstö kuvasi vielä mihin kranaatit tippuivat, jonka jälkeen nopea korjauskomento ja vaikutus maaliin. Toisesta tuliasemasta vielä muutamat maalit ampumalla alas ja homma selvä.

Stage 7: Syyrakki - Väijytys
Jääkärijoukkueen tehtävänä oli väijyttää vihollisen marssiosasto ja toimia takaa-ajoon lähteviä vihollisia vastaan mm. viuhkapanoksin. Lopussa piti vielä haavoittunut JJ hoitaa.. Rasti alkoi liikemaalilla, joka oli haastava maalien liikkuessa ns. vaununopeudella. Saatiin maaleista 3/4 alas, lähinnä partion suojamiehen erinomaisen väkivältaisen tulenkäytön ansiosta puolimoottorikiväärillä. Hylsyt vaan kopisivat allekirjoittaneen kupoliin.
Väijytysasemista irtauduttiin tuliylläkköpaikalle, jossa JJ käski laittaa viuhkapanoksen valmiiksi. Meillä tämä osio ei mennyt aivan nappiin, sillä vihollisen tunnustelija tuhottiin turhan räväkästi kivääritulella, eikä maltettu odottaa useamman vihollisen ilmaantumista viuhkapanoksen kellistettäväksi. Mutta päästiin räjäyttämään VP:tä kuvaava panos kuitenkin irtautumisen suojaksi, hiukan meteliä ja meininkiä hommaan. Lopussa vielä JJ sai ampumavamman rintakehäänsä ja se piti paikata ja valmistella mies evakuointikuntoon. Yksi kisan suosikkirasteistani.

Stage 8: Hauli - Ukkola - TRA
TA-partion tehtävä oli tiedustella alueella olevien rakennusten vihollistilanne ja käskystä ottaa ne haltuun. Rastilla oli käytössä harjoitusheitteitä sisäänmenoja varten ja viimeisestä haltuun otetusta rakennuksesta ammuttiin korkealla olevan aukon läpi. Alueella oli myös no-shoot maaleja, jolloin venäläistyylisestä rakennuksen haltuunotosta rangaistiin.
Yllättävä rasti muuten talviteemaiseen kilpailuun, mutta oikein hyvä lisä. TRA kuitenkin olennainen juttu nykypäivän jalkaväkihommissa.

Stage 9: Syyrakki - Loophole
Puhtaasti ampumatekninen rasti, pahviseinässä erikokoisia aukkoja joiden läpi piti ampua eri etäisyyksillä olevia maaleja osumatta edessä olevaan pahviseinään. Meidän partio tuli rastille äärettömän itsevarmana, sillä tätä oltiin treenailtu. Homma muuttui kuitenkin käsittämättömäksi sekoiluksi ja 0 pistettä. Joskus se massiivinen aivopieru vain iskee päälle.

Stage 10: Syyrakki - Haastava havainnointi
Koska edellisellä rastilla olimme häpäisseet itsemme ja roikuimme kunniaitsemurhan partaalla, tällä rastilla skarppasimme. Rasti oli ampumatekniikkaa yhdistettynä komppanianpäällikön käskyn mukaisen maalihierarkian noudattamiseen. Tulialueella oli jastereita, joihin oli merkitty erilaisia taktisia merkkejä. Nämä piti tunnistaa sillä tasolla että pystyi laittamaan ne tärkeysjärjestykseen, ja ampua ne alas listan mukaisesti. Mukaan oli laitettu myös omaa tiedustelupartiota kuvaava jasteri, jota ei tietenkään pitänyt ampua vaikka se maalialueella olikin vihollisten seassa.
Hauska ja kekseliäs rasti.

Post Reply