Dillon Precision Aateliset

Aloittaja Anttari, joulukuu 09, 2016, 16:42

« edellinen - seuraava »

Anttari

Onkos Raadilla kokemusta RL 5540B tai XL650 latauspuristimista?



Jos hankinnan peruste olisi 1000 kpl .30-06, .308 ja 6,55mm kutakin per anno lähinnä pahvin puhkomiseen, onko haave realistinen?



Jälkimmäiselle näyttää helpohkosti kertyvän hintaa valinnoista riippuen usd 1 500,00 verran.

kema

#1
Itsellä Hornady LNL joten voit skipata kommentit heti jos siltä tuntuu :)



Jos lataat 223 tai pistooli kaliiberin paukkua alle 20k vuodessa, 650XL

Jos lataat 223 tai pistooli kaliiberin paukkua yli 20k vuodessa, 1050XL

Jos lataat 223 tai pistooli kaliiberin paukkua yli 40k vuodessa , 1050XL Mark7 autodrive



Dillonin kanssa kustannukset nousee melkoisesti kun hommaa eri toolheadit, hylsynsyöttäjille levyt ym.



Valintani olisi Hornadyn LNL ilman hylsyn ja luodinsyöttäjää. Lisäksi tarvitset quick change holkkeja, muutaman hylsylevyn(308 ja 30-06 taitaa sopia samaan) ja tietysti ne latausholkit, etc.



Hornadyssä on käpyjä, mutta tuollaisella 3k vuodessa se tuskin aiheuttaa päänvaivaa.



Jos ja kun omalle pöydälle ilmestyy Hornadyn lisäksi 1050XL ja myöhemmin autodrive kun lompakko lopettaa kiljumisen, jää Hornady vain kiväärinpatruunoiden lataamiseen.



asetarvike.com myy tuota prässiä imo kilpailukykyiseen hintaan.

Hornady Lock-N-Load AP Ez-Ject progressiivinen puristin   535,00 €

Anttari

#2
Kiitokset - orientoidun luopumalla Aatelisten haaveiluista.

MikaS

#3
Jos teet muutamia satoja niin varmaan yksiasemaisella pärjää.



650:llä lataa samalla conversiokitillä 6,5:n 30-06:n ja 308:n joten siitä ei extra kuluja tule. Hylsynsyöttölaite kannattaa progressiivisen kaveriksi ostaa ehdottomasti. Yhdellä toolheadilla kyllä pärjää, jos lukitsee holkkien mutterit tosin itselläkin niitä löytyy roppakaupalla. Jos ruudittimessa on diy säätöpalikka, niin ruudittimenkin säätää nopsaan = yhdellä ruudittimella pärjää pitkälle ja säätö on suhteellisen helppoa. Ainoa mikä kiusa tulee mieleen on N140-N165 ruudit ja annostelija, tosin tämä sama ongelma on muissakin tilavuusannostelijoissa.



Itsellä on parikin 650:stä ja hylsyt täyssupistetaan käyttämällä hylsynsyöttöä. Tuloksena on rauhallisesti täyssupistaen 400-600 hylsyä tunnissa. Toinen on viritetty yleensä pikkunallisille ja toinen isoille nalleille ja toisessa on vielä lisävarusteena luodinsyöttölaite lyhyille kaleille.



Niin ja kummankaan hankinta ei ole harmittanut koskaan. Ainoa *itutus oli ensimmäisen jälkeen, MIKSI ei ollut aikaisemmin.

Koheltaja

#4
Mä lataan yksiasemaisella (Hornady LNL) vuosittain 5000-10000 patruunaa suurimmaksi osaksi pulttilukkoon enkä ole kaivannut progrssiivista prässiä muussa kun pistoolin/reukun/rynkyn paukuissa. Eli kyllä sillä sinkkuprässillä pärjää aika isoillakin patruunamäärillä, jos oma aika on kortilla niin progressiivisella säästää aikaa sinkkuprässiin verrattuna.
Kylätason ampuja

WhoEver

#5
Noilla ketjun aloittajan määrillä miettisin Dilloneista 550-mallia.

Kosanderi

#6
Eri mieltä 550B suhteen. Jos hankkii proggiksen, voi samoin tein hankkia itseindeksoivan, koska se kiekon vispaaninen alkaa ainakin itseä ennemmin tai myöhemmin ottaa päähän. Pidemmän päälle 650:n ja 550:n vajaa 200 hintaero on melko mitätön. Toolheadit ja kaliiperinvaihtosarjat on molemmissa suunnilleen saman hintaiset.



Lisäksi omasta mielestä 550:sen vähän väliä jumissa oleva luistinallitin(tai toimiihan se, kun jaksaa vaan putsata parin sadan kuulan välein), ja jatkuvasti lattialle käytettyjä nalleja sylkevä ulostus nyt vaan ei nappaa. Ei 650:senkään kiekkosysteemi ihan pommin varma ole, mutta mun mielestä parempi. on sitten muutekin helpompi ja fiksumpi lähteä lisävarustelemaan hylsyn- ja luodinsyöttölaitteilla sekä autodrivella, jos sellaisille joskus tulisi tilausta.



Hornady LNL on kanssa ihan ok palikka. Lisävärkkeinä Hornadyn oma hylsynsyötin toimii kanssa, mutta luodinsyötöksi mielummin Mr. Bulletfeeder.



Mun valinta olisi joko Dillon 650 tai Hornady LNL. Hornadyssä puristin on pikkusen halvempi, mutta jos kaliiperia vaihtaessa ei jaksa säätää ruuditinta uudelleen, taitaa 650 kaliiperinvaihtosarja tulla halvemmaksi.

Koheltaja

#7
Muutaman tuhannen vuodessa lataava pärjää hyvästi sinkkuprässillä, vaikka Hornadyn prässi missä on pikakiinnitteiset holkit.
Kylätason ampuja

HJu

#8
Proge on ehkä "hieman" liioittelua jos lataa kolmea kiväärikaliperia max 1000ptr/kaliperi vuodessa. Voihan sitä tiettty ostaa Dillon 1050:n kun se on oikeasti hieno ja Porschen kauppakassiksi jos rahaa piisaa.



Kiväärin patruunoissa joutuu yleensä täyssupistuksen tekemään erikseen joten tunnissa ei synny 4-600 patruunaa jos mukaan laskee sen yhden ylimäääräisen supistuskierroksen. Lisäksi Vihtavuoren karkeammat ruudit ovat aika painajaisia melkein missä tahansa progressiivisten ruudittimissa. Jos ampuu vaan jotain 6,5 gramman leikkureita ja lataa N133 tai N135:lla niin sitten progressiivisellä saa tehtyä nopeasti paljon patruunaa. Pitkän matkan tarkkuuslataukset on sitten haasteellisempia kun karkeaa ruutia tankataan paljon. On kyllä sekin tehtävissä.



Komppaan Koheltajaa 1-asemaisen prässin suhteen tällaisille latausmäärille. Mutta jos on tarkoitus jossain vaiheessa alkaa lataamaan isosti pistoolinpatruunoita niin sitten progressiivista prässiä on vaikea ohittaa ja se kannattaa ostaa samantien.
Terveisin,


HJu

Anttari

#9
Kiitokset osaavista ja hyödyllisistä kommenteista!



Jouduin miettimään latauskokonaisuuden uudestaan. Jaan se A, B ja C osioon:



A1. Hylsyjen esitarkastus ja lajittelu.

A2. Nallinpoisto erillisellä nykyiseen Lee Turrettin kiinnitetyllä poistoholkilla.

A3. Nallitaskuoptimoinnit ja loa - kalibrointi RCBS:n Universal Case Preparation Centerillä http://www.rcbs.com/Resources/RCBS-Videos.aspx">http://www.rcbs.com/Resources/RCBS-Videos.aspx

A4. Pesu mikroäänipesurilla..

A5. Kuivumaan ja välitarkastukseen



B1. Voitelu ja supistaminen nykyisellä Lee Turretin supistusholkilla.

B2. Mahdollinen thumblaus hankittavalla thumblerilla

B3. Nallittaminen nykyisellä Lee Turretin nallikiikulla, johon saatan vaurastuessani hankkia nallinsyötön Safety Primerin.



C1.Ruuditus nykyiseen Lee Turrettiin hankittavalla Auto Drum Powder Measure`lla

C2. Luoditus nykyisen Lee Turretin luoditusholkilla.

C3.Tulkkaukset

C4. Rasiointi ja merkitseminen



Näin investointi- ja lataustarve kättelevät ja kustannuksia säästyy, kun hankinnat supistuvat vain hylsyn esikäsittelyn, ruudituksen ja nallituksen osalta.

M31

#10
Kuullostaa työläälle ja aikaa vievälle

HJu

#11
Kuulostaa pikemminkin tarkalle :-)
Terveisin,


HJu

Anttari

#12
Kyllähän tässä on aikalailla työvaiheita.



Ymmärrän, että kauppapuodista ostettujen patruunoiden tarkkuus  nojaa niiden kaikkien komponenttien yhtenevään mitoitukseen = täsmälliseen laadunvalvottuun toistoon.



Tällä latausohjelmallani pyrin palauttamaan tuon edellä mainitun yhteneväisyyden niin pitkälle kuin se on mahdollista ratojen hylsytynnyreistä näpistellylle eri lähtökohdista kumpuavalle materiaalille.

Koheltaja

#13
Keräyshylsyillä ei kannata odottaa ihmeitä tarkkuuden osalta, ellei ne sattumalta ole samaa valmistus erää ja mielellään samalla aseella (ei horo pesäisellä) ammuttuja. Käyntiä kun haetaan niin hylsyt kaupasta tai omalla aseella ammutuista patruunoista.
Kylätason ampuja

Anttari

#14
Näin asia varmaan on tuosta A1. kohdan lajittelusta huolimatta!



Poistan aseistani ulosheittäjän, jotta saan ammutut hylsyt siististi talteen rata-ammunnassa.